Как се процедира и каква е идеята?

5/5

Сподели ни и помогни:

Здравейте приятели! Здравейте хора с големи сърца! Организираме ден в подкрепа на българския пенсионер, демонстрация на уважение и съпричастност към тежката им съдба.

1. КАКВО?
Организира се ден, в който да се ПОДАРИ топла и вкусна вечеря или просто от сърце да се напазаруват и подарят най-необходимите продути за един човек в нужда.

2. КОГА?

21 декември – само няколко дни преди Коледа. Когато всички трябва да покажат добрина, да се организира една масова приятна изненада.

3. КАК СЕ ПРОЦЕДИРА?

1Според проведените анкети и мнения 70% от участващите в инициативата познават бедни пенсионери, на които биха искали да помогнат. Поговорете с тях, вижте от какво имат нужда. Напазрувайте им най-необходмото като пакет храна ( например брашно, олио, захар, консерви, пиле, леща, боб и др. ), добавете при възможност една топла вечеря . Направете вашата изненада на 21.12 – посетете ги в дома им, занесете им даровете, поговорете с тях. Според 60% от анкеттираните възрастни хора, най-приятната им изненада би била някой да ги попита „ как са? „ . Някой да посвети минутка внимание на възрастен човек!
– Не познавате? Пишете в групата на събитието от вашия град/село. Или в най-лошия случай- имате цял месец да намерите. Просто се огледайте пред супермаркета или пощата.

4. КОЙ ГО ОРГАНИЗИРА?

Екипът на Бъди човек организира групи, но всеки човек може да се самоорганизира. Според проучването на всеки 10 човека – 8 познават беден пенсионер в нужда. До 20.11 ще се създадат събития за всеки град, в който всички ще имате възможност да се групирате и заедно да направим 21 декември в ден , почитащ пенсионерите в нужда.

– Не забравяйте да пробвате контакт с местните супермаркети за подкрепа. Винаги биха пуснали отстъпка за такава инициатива.

6. ИМА ЛИ ФИНАНСИРАНЕ?

Няма финансиране. Всеки сам финансира своята инициатива. Който желае и има възможност, може да помогне на един или повече хора. На местно ниво, може да се организира локално събиране на средства и доброволци да раздадат храна от името на заети хора – дарители.

7. ЗАЩО САМО КЪМ ПЕНСИОНЕРИТЕ?

Таргет групата ще бъдат крайно нуждаещите се български пенсионери. Представете си какво е да оцеляваш едва със 155 лева на месец. Те са крайно недостатъчни в декемврийския месец и този жест на толерантност и уважение към възрастните е въпрос на лична отговорност.

8. ЗАЩО В ЕДИН ДЕН И КЪДЕ ?

Идеята е да се направи в цяла България в един ден и всички да спазят една дата и сроден тип на събитието. Има ден на детето, ден на жената… но няма ден на българския пенсионер в нужда. ЗАЩО? Трябва да покажем уважение и признателност. Ние сме хора и имаме сърца, трябва да се подкрепяме взаимно за по-добър живот в България.

9. КОЙ НЕ МОЖЕ ДА УЧАСТВА?

МОЛИМ, нито една политическа партия да не участва. Няма как да позволим такова истинско събитие да се превърне в безплатен ПР на хиени. Всеки който участва, участва като индивид по собствена преценка, напълно БЕЗКОРИСТНО.

10. В КОИ ГРАДОВЕ И КОЛКО ОРГАНИЗАТОРА ИМА?

В цяла България, ако за твоят град няма – стани ти организатор , свръжи се с нас.

Допълнително четиво :

„ПОДАРИ КОЛЕДНА ВЕЧЕРЯ, ДАРИ ТОПЛИНА И НАДЕЖДА“

Нека ВСЕКИ ЕДИН СЪПРИЧАСТЕН на каузата, да закупи пакета, за който говорихме, и съдържащ някои или всички от тези основни хранителни продукти, като например:

– едно пиле, пакет захар, бутилка олио, пакет брашно, пакет ориз, пакет боб, пакет леща. Нека цялото да бъде на стойност поне 10лв. – всеки както прецени и за колкото има възможност.

След това нека да намери около него /в квартала, махалата, улицата или блока си/ такива хора – пенсионери в нужда, на които ВСИЧКИ ЗАЕДНО и всеки сам за себе си, да ги дарим на всеобщия ден на инициативата – 21-ви декември, за да могат да посрещнат Коледата по достоен за годините си начин .

За хората от чужбина, които искат да се включат, или тези които не познават такива хора в нужда, ние ще издирим и публикуваме тук адреси на домове за стари хора в неравностойно положение, където директно да изпратите колети, съдържащи същите тези продукти.

В момента организираме голяма кампания за събуждане на добротата у хората и ще популяризираме този жест на съпричастност в цялата страна чрез печатните и електронните медии – вестници, списания, телевизии, Фейсбук, сайтове и т.н.

Ще привлечем и известни личности към каузата, ще снимаме клип с наше и тяхно участие, който ще достигне до максимално голяма аудитория, и така ще подтикнем колкото може повече хора да направят този жест.

И то всички в един и същ ден – денят на нашата инициатива – 21-ви декември.

За разлика от негативното мнение на доста хора в държавата, ние лично смятаме и дълбоко вярваме, че сред народа ни има ОГРОМНО мнозинство от хора с добри души, с разбиране и добро отношение към другите и основно към по-слабите.

Просто трябва някой да даде примера и добротата ще тръгне сред нас, и ще се разпростре като лавина.

Пожелаваме на всички един голям успех и триумф на доброто и то точно на най-светлия християнски празник – Коледа!

Желаем успех както на нас, така и на вас, приятели! И сме сигурни, че ще стане, защото заедно ще ни се получи!

За повече информация можете да се запишете в нашата фейсбук страница:

Видео от втората ни кампания 2016 година

Видео от северозапада 2017:

Сподели ни и помогни:

Scroll to top